logo songteksten.net

Vanessa Williams had abortus als tiener

(Novum) - Vanessa Williams heeft in haar tienerjaren een abortus ondergaan. De 49-jarige actrice, onder meer bekend van Desperate Housewives, vertelt in een interview openhartig over de gebeurtenis in het laatste jaar van de middelbare school. Ook praat ze over het seksueel misbruik waarvan ze als 10-jarige slachtoffer werd.

"Zwanger zijn is het meest beangstigende dat er in je leven gebeurt", vertelt Williams in het Amerikaanse nieuwsprogramma ABC Nightline. "Ik wist op de middelbare school dat ik niet voorbereid was om zoiets goed te doen. Ik kon er niet mee omgaan." De actrice heeft de abortus tot voor kort verzwegen voor de hele wereld, maar ook voor haar moeder. "Het was moeilijk om deze gebeurtenis in mijn eentje te moeten verwerken."

De actrice vertelt ook dat ze als 10-jarig meisje tijdens een uitje met vrienden misbruikt werd door een 18-jarige vrouw. "Ik wist niet dat het verkeerd was. Ik wist wel dat het niet goed was, omdat ik het aan niemand mocht vertellen."

Pas jaren later realiseerde Williams zich dat ze seksueel misbruikt was. "Ik heb geleerd mijn verleden te omarmen", zegt de actrice, die vier kinderen heeft. Williams hoopt anderen te inspireren met haar levensverhaal, dat ze samen met haar moeder optekende in het boek You Have No Idea. "Ik heb me neergelegd bij de keuzes die ik heb moeten maken."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren