logo songteksten.net

Schoenontwerper Louboutin heeft lak aan zere voeten

(Novum) - Het maakt schoenenontwerper Christian Louboutin niets uit dat vrouwen zere voeten krijgen van zijn hoge hakken."Als je er niet op kunt lopen, draag ze dan niet", zegt de designer in een interview met de Britse editie van Grazia.

De 48-jarige Louboutin noemt zijn hakken 'genot met pijn' en voegt daaraan toe dat hij geen sympathie heeft voor vrouwen die klagen. "Als Tina Turner drie uur lang achter elkaar kan optreden op hoge hakken, dan ga je mij niet vertellen dat het onmogelijk is om op hoge hakken te lopen."

Christian lanceerde zijn eerste schoenencollectie in 1991 in Frankrijk. Louboutins handelsmerk, de glimmende rode zool, is per toeval ontstaan. Een hak kwam terug van de fabriek maar de ontwerper vond het schoeisel niet overeenkomen met de schets en bekleedde daarom de onderkant van de schoen rood.

Prinses Diana die schoenen met een 'teendecolleté' droeg, is onder meer een inspiratiebron geweest voor de ontwerper. "Ze droeg slechte Engelse schoenen en die toonden de helft van haar tenen. Het zag er op de een of andere manier raar uit maar toch wel weer goed. Ze had die onbewuste ondeugendheid."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren