logo songteksten.net

André Rieu klaar voor optredens

(Novum) - André Rieu is weer helemaal de oude. De 62-jarige violist, die sinds begin dit jaar sukkelde met zijn gezondheid, staat vrijdag weer op het podium. "Ik heb gewoon te veel dingen gedaan", vertelt Rieu aan RTL Boulevard.

Rieu kampte in januari met een griepje, waarna hij weer last van evenwichtsstoornissen kreeg. De violist was in 2010 ook al enige tijd uit de roulatie vanwege een infectie aan zijn evenwichtsorgaan. "Dat is gewoon mijn zwakke plek. Als ik overwerkt ben en ik heb veel getoerd, wat ik nu weer had gedaan, dan begint de hele kamer te draaien."

De muzikant benadrukt dat het nu weer goed met hem gaat. "Ik heb er nu aan gewerkt en gelukkig is het helemaal weg." Vrijdag staat Rieu in Denemarken op de planken, in juni staat de Limburger weer op zijn geliefde Vrijthof in Maastricht.

Rieu heeft niet alleen aan zijn evenwichtsorgaan gewerkt, ook heeft hij zijn gewicht onder handen genomen. "Ik was veel te zwaar, had helemaal geen conditie", doet de violist uit de doeken. Ter voorbereiding op zijn comeback viel Rieu zeven kilo af. "Vroeger sportte ik veel, maar ik heb mijn conditie verkwanseld. Ik heb ook geen idee waarom."

Rieu is volop aan het sporten geslagen. "Ik heb helemaal geen tijd voor mezelf genomen. Ik doe nu iedere dag iets aan sport: bodybuilden, rennen, tennissen. Alleen dat is al tijd voor jezelf nemen. Dat doe ik nu weer."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren