logo songteksten.net

Spaanse regisseur wint Tsjechische filmprijs

(Novum) - De Spaanse cineast Agusti Vila heeft de grote prijs gewonnen op het Karlovy Vary Film Festival in Tsjechiƫ. De regisseur kreeg de onderscheiding voor zijn film 'La Mosquitera', met in de hoofdrol Geraldine Chaplin.

De film versloeg elf andere deelnemers in de race voor de Crystal Globe. Aan de prijs is een bedrag van dertigduizend dollar verbonden, laat de BBC weten. De film gaat over een familie die nogal wat moeite heeft om met elkaar te communiceren. De 65-jarige Geraldine Chaplin, de dochter van Charlie Chaplin, speelt een moeder met de ziekte van Alzheimer.

Eerder won de Britse acteur Jude Law een ereprijs op het Tsjechische filmfestival. De acteur, die onder meer in 'The Talented Mr. Ripley', 'Cold Mountain' en 'Sherlock Holmes' speelde, is momenteel bezig met de opnames van de nieuwe Steven Soderbergh-film 'Contagion'.

Agusti Vila schreef ook het script van de film 'La Mosquitera'. Geraldine Chaplin had in de jaren zeventig een relatie met de Spaanse regisseur Carlos Saura. In 2006 trouwde Chaplin met de Chileense regisseur Patricio Castilla. De actrice speelde eerder onder meer in 'Doctor Zhivago', 'Hable Con Ella' en 'Chaplin'. In de film over de Britse komiek, vertolkt door Robert Downey Jr., speelde zij de moeder van haar eigen vader.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren