logo songteksten.net

Yvon Jaspers slaat door in het buitenleven

(Novum) - Nu Yvon Jaspers niet meer in een grote stad woont, slaat ze door in haar liefde voor het buitenleven. "Ik loop drie keer per dag naar buiten om te kijken of de kippen al een ei hebben gelegd. Ik geef het meteen toe: ik schiet door", zegt de 39-jarige presentatrice voor de camera van Novum Nieuws.

Jaspers verliet Amsterdam vorig jaar omdat ze haar kinderen niet in de grote stad wil laten opgroeien. Ze wilde niet dat haar 6-jarige dochter Keesje en haar 5-jarige zoon Tijl worden opgevoed als 'Amsterdammertjes, kinderen die weten wat er in de wereld te koop is, streetwise zijn, assertief en zelfstandig'. "Ik veroordeel dat niet, maar het past niet bij mij", vertelde Jaspers in december aan Flair.

Sinds ze in Loenen aan de Vecht woont, is Jaspers vaak in de buitenlucht te vinden met haar kinderen. "Zodra het kan, ben ik in de tuin." De presentatrice heeft daar naar eigen zeggen haar groene vingers ontdekt. "Mijn moeder weet alles van tuinen. Ik dacht: dat slaat een generatie over, maar dat was toen ik een piepklein tuintje had. Het is iets wat blijkbaar gebeurt als je ouder wordt, je moet tegen de 40 lopen voordat dat talent naar boven komt."

De presentatrice heeft de lap grond achter haar optrekje aardig onder handen genomen. "Ik heb een heel stuk omgespit en dat is een kruidentuin geworden. Koken met die kruiden maakt het eten nog lekkerder." Het blijft voor Jaspers niet bij een kruidentuintje, ze heeft ook een kas. "Het allerergste is dat ik twee keer per dag ga kijken of de worteltjes en de radijsjes al groter zijn geworden. Dat slaat echt helemaal nergens op."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren