logo songteksten.net

Prins Harry geëerd voor liefdadigheidswerk

(Novum/AP) - Prins Harry wordt beloond voor het liefdadigheidswerk dat hij doet voor gewonde militairen van het Verenigd Koninkrijk. De 27-jarige prins krijgt de Atlantic Council Award vanwege zijn inzet voor verschillende projecten.

Harry vliegt volgende maand naar Washington om de prijs in ontvangst te nemen, laat St James's Palace maandag weten. "Prins Harry zal de award gebruiken om een hulde te brengen aan de Britse en Amerikaanse goede doelen voor veteranen."

Prins Harry neemt de prijs ook namens zijn broer William, de hertog van Cambridge, in ontvangst. Ook hij steunt met veel toewijding Britse goede doelen voor veteranen. Samen hebben de broers de stichting The Foundation of Prince William and Prince Harry opgericht om het werk van hun overleden moeder prinses Diana voort te zetten.

Prins Harry heeft zelf ook militaire ervaring en is in opleiding om Apache-piloot in het Britse leger te worden. Veel van het liefdadigheidswerk dat hij doet is gericht op de behoeften van militairen die gewond zijn geraakt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren