logo songteksten.net

Tom Jones kleineert platenbaas na belediging

(Novum) - Tom Jones heeft gereageerd op de belediging die een hoge pief van zijn platenmaatschappij eerder over zijn nieuwe album maakte. Volgens Jones kan het label niet genoeg excuses aanbieden over de kwestie.

De vicedirecteur van Island Records liet in een uitgelekte e-mail weten de nieuwe gospelplaat van Jones een 'zieke grap' te vinden. De directeur schreef in de interne mail onder meer dat het album 'zeker niet was waar Jones voor betaald werd'. Daarnaast liet de man weten dat het project onmiddelijk moet worden gestopt. "We hebben geen fortuin in een gevestigde artiest geïnvesteerd zodat hij twaalf nummertjes uit het gebedenboek kan afleveren", schreef de directeur.

De zanger noemde de directeur op zijn beurt 'een of andere gozer die cheques uitschrijft' en wees erop dat de man niet betrokken is bij de creatieve processen binnen de platenmaatschappij. "Waar gaat dit over? Wie is deze gast? Ik ken hem niet eens", liet Sir Tom Jones de Britse krant Daily Telegraph fijntjes weten. "De kritiek komt niet van de creatieve mensen bij het label, want die staan er allemaal achter. Die zijn er juist heel tevreden mee, dus ik snap het niet."

De platenmaatschappij gaat in een verklaring op de website inmiddels al diep door het stof voor de 70-jarige zanger. Het nieuwe Tom Jones-album 'Praise and Blame' verschijnt 26 juli. Op het album staan covers van onder anderen Bob Dylan en John Lee Hooker.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren