logo songteksten.net

Lintje voor Angela Groothuizen en Carry Tefsen

(Novum) - Angela Groothuizen en Carry Tefsen zijn vrijdag koninklijk onderscheiden. Beide dames werden in Amsterdam tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau geslagen.

Groothuizen ontving de onderscheiding vanwege haar inzet voor verschillende goede doelen. De 52-jarige presentatrice zet zich onder meer in voor het Aidsfonds, Stop Aids Now en KWF Kankerbestrijding.

De 73-jarige Tefsen kreeg een lintje voor haar werk in de toneel-, musical-, en televisiewereld. Ook werd 'Mien Dobbelsteen' onderscheiden vanwege haar inzet voor het Amsterdamse Volkstoneel.

De lintjesregen daalde ook neer op Frits Barend en Cor Bakker. De 65-jarige presentator werd in Amstelveen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau geslagen. Barend kreeg de koninklijke onderscheiding onder meer vanwege zijn inzet voor verschillende sportinitiatieven.

Bakker werd net als Groothuizen en Tefsen in Amsterdam geridderd. De 50-jarige pianist en componist dankt de onderscheiding aan zijn inzet voor goede doelen en zijn voorbeeldfunctie voor jonge pianisten en muzikanten.

Een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau is weggelegd voor 'mensen die voor de bijzondere wijze waarop zij aan hun activiteiten inhoud hebben gegeven, waardering en erkenning verdienen vanuit de samenleving'.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren