logo songteksten.net

Angela Groothuizen: ik ben erin getuind

(Novum) - Angela Groothuizen was compleet verrast toen ze vrijdag koninklijk werd onderscheiden. De presentatrice werd in de Beurs van Berlage in Amsterdam benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

"Ik ben er helemaal in getuind", vertelt de 52-jarige Groothuizen voor de camera van Novum Nieuws. "Ik dacht dat ik hier moest werken, dat ik een presentatie moest geven over een boek."

Toen de presentatrice aankwam en haar man, kinderen, moeder en andere bekenden zag, ging er geen lampje branden. "Ik dacht: wat leuk, die zijn erbij, wat een verrassing." Toen daarna het woord 'lintje' viel, had Groothuizen nog steeds niks door. "Zij zeiden: we gaan je lintje halen. Ik denk: een lintje? Wat voor lintje?", vertelt ze. "En toen dat kwartje pas heel traag viel, moest ik keihard lachen. Wat knap van ze. Ik ben er gewoon in getuind."

De presentatrice en zangeres, die werd onderscheiden vanwege haar inzet voor verschillende goede doelen, vond de ceremonie 'een beetje gek en eng'. "Het is natuurlijk geen optreden, ze gaan opeens wat zeggen over je. Ik vind het ook wel een eer."

Behalve Groothuizen werden vrijdag 3428 andere mensen met een lintje onderscheiden. De lintjesregen vindt plaats aan de vooravond van Koninginnedag.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren