logo songteksten.net

Boybandgeweld doet temperatuur Ahoy stijgen

(Novum) - De New Kids on the Block en de Backstreet Boys hebben Ahoy dinsdag een hitsige tieneravond bezorgd. Ieder meisje dat in de jaren tachtig of negentig is opgegroeid met posters van de boybands op haar kamer, kon dinsdagavond ongegeneerd herinneringen ophalen.

Zoetsappige ballads, vuurwerk, glitterjasjes waar De Toppers jaloers op zouden zijn, blote buiken en sexy dansjes ontbraken niet. In het gemiddeld 30-jarige publiek is af en toe ook een glimp op te vangen van de 16-jarige hysterische fans die het vroeger waren. Als sexy poses worden aangenomen klinkt het gegil net als in de jaren negentig.

"Iedere avond is weer anders", weet Backstreet Boy AJ McLean, die al bijna een jaar met de New Kids on the Block op het podium staat. "Het is heel onvoorspelbaar. Iedere avond is als de eerste show", vertelde de zanger voor aanvang van het concert aan Novum Nieuws.

Met behulp van enkele beveiligingsmensen wagen de negen populaire mannen zich zelfs in het publiek, iets wat in hun hoogtijdagen ongetwijfeld minder goed was afgelopen. "Iedere avond is weer geweldig. Dit is het leukste wat er is", glundert New Kid Jonathan Knight.

De New Kids dolven in Rotterdam het onderspit. Op bekende nummers als Tonight en Step by Step ging het publiek los, maar de boyband uit de jaren tachtig moest Robbie Williams' Rock DJ door Ahoy laten galmen of een shirt van het lijf scheuren om alle dames voor zich te winnen.

De Backstreet Boys hoefden aanzienlijk minder moeite doen voor de liefde van de Nederlandse dames. Klassiekers als I Want It That Way, Quit Playing Games en Get Down werden luidkeels meegezongen. Desondanks genieten beide boybands volgens AJ van hun 'trip down memory lane'. "Het is leuk om te zien dat twee generaties fans en twee generaties bands samen door een deur kunnen en het samen geweldige hebben."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren