logo songteksten.net

Twee jaar contactverbod voor ex Rob Kamphues

(Novum) - De ex van Rob Kamphues mag twee jaar lang geen contact opnemen met de presentator. Ook mag Mona-Liza Machado hem niet langer zwartmaken via sociale media. De rechtbank in Haarlem legde haar daarnaast een voorwaardelijke werkstraf van 120 uur op.

Machado stond terecht vanwege het stalken van de presentator en het plegen van huisvredebreuk. Ze heeft aangegeven in hoger beroep te gaan tegen haar straf, laat een woordvoerder van de rechtbank weten. Het Openbaar Ministerie weet nog niet of het beroep aantekent tegen de uitspraak.

Het OM had vorige week een contactverbod van drie jaar geƫist en een werkstraf van tweehonderd uur. Ook wilde het OM een voorwaardelijke celstraf van vier maanden met een proeftijd van drie jaar. De proeftijd was een jaar langer dan normaal omdat justitie de kans op herhaling 'zeer aanwezig' acht.

Kamphues was korte tijd samen met Machado, die in augustus moeder werd van een dochter. Na een dna-test werd duidelijk dat Kamphues de vader is van het meisje. Nadat de presentator de relatie had verbroken bleef Machado hem lastigvallen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren