logo songteksten.net

Beyoncé wint journalistenprijs

(Novum) - Beyoncé heeft een prijs voor journalisten gewonnen. Dat maakte de organisatie van de New York Association of Black Journalists bekend. De zangeres krijgt de prijs voor een persoonlijk verhaal dat ze vorig jaar schreef voor het Afro-Amerikaanse tijdschrift Essence.

In het verhaal, dat Eat, Play, Love heet, vertelt Beyoncé over hoe een ingelaste pauze haar leven heeft veranderd. De zangeres werkte negen maanden niet en leerde daardoor dingen op een andere manier te bekijken. "Ik had ontspanning nodig, maar ik wilde ook geïnspireerd worden door de alledaagse dingen", zegt ze in het verhaal.

"Simpele dingen als spelen met mijn neefje en hem ophalen van school of een maaltijd leren koken en tijd met mijn man doorbrengen", gaat de 30-jarige zangeres verder. Het artikel verscheen in juni vorig jaar in het tijdschrift.

De organisatie, die in 1975 werd opgericht, reikt op 15 mei de prijzen uit aan media en individuen die verhalen vertellen die invloed hebben op de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Andere winnaars die de prijzen in New York in ontvangst mogen nemen, zijn onder meer CNN, The Wall Street Journal en The New York Post.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren