logo songteksten.net

Jack Black noemt Nirvana laatste echte rockband

(Novum) - Jack Black zegt dat er na Nirvana geen grote rockband meer is geweest. "Wie is er na Nirvana nog net zo groot geweest als Nirvana?", zegt de 42-jarige acteur en zanger tegen het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone.

"Niemand heeft diezelfde energie en creatieve kracht", gaat Black verder. Wel zijn er volgens de acteur, die samen met Kyle Gass het muzikale duo Tenacious D vormt, artiesten die in de buurt komen. "Wat Jack White doet, is altijd goed. En The Black Keys ook en als je die samenvoegt heb je Jack Black."

Volgens de zanger zijn er op dit moment maar weinig goede artiesten behalve Black zelf. "Rock is dood, maar door Tenacious D komt het weer tot leven", grapt hij. "Het is moeilijk om naar mezelf te kijken en mijn eigen genialiteit aan te kunnen."

Het nieuwe album van Tenacious D, Rize of the Fenix, komt op 15 mei uit. Black is erg trots op het album. "We zijn dieper gegaan en vertellen de waarheid." Ook het feit dat er geen nummers op de plaat staan die over de duivel gaan, is iets waar Black blij mee is. "Op het vorige album ging het erg veel over satan, dat hebben we nu niet gedaan."

Jack zegt dat humor het belangrijkste aspect is van Tenacious D. "We moeten humor hebben, dat is een essentieel ingrediƫnt." De heren starten later deze maand hun wereldtournee en komen ook naar Nederland. Op 3 juni staat het duo in een uitverkochte Heineken Music Hall in Amsterdam.

Het komische paar is vooral bekend van de film Tenacious D in The Pick of Destiny uit 2006. Ook brachten Black en Gass twee albums uit, waaronder de soundtrack van de film. Acteur Jack Black, die de meeste zang voor zijn rekening neemt, speelde eerder in School of Rock en King Kong.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren