logo songteksten.net

Nick & Simon de lucht in voor Bevrijdingsdag

(Novum) - Nick & Simon vliegen zaterdag van hot naar her in een helikopter van defensie. De Volendammers, die dit jaar Ambassadeurs van de Vrijheid zijn, bezoeken verschillende bevrijdingsfestivals en treden ook op.

"Het voelt goed om aandacht te vragen voor het feit dat het bijzonder is om dagelijks in vrijheid te leven", zei Nick eerder over het ambassadeurschap. Ook Simon vindt dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. "Ik voel mij gelukkig dat ik in een vrij land ben geboren." Nick & Simon treden op bij de festivals in Utrecht, Haarlem, Den Haag en Vlissingen.

De nieuwste single van de heren, Vrij, staat in het teken van het vieren van vrijheid. Het nummer verscheen in april. Nick & Simon zijn niet de enige sterren die in een defensiehelikopter worden vervoerd. Ook Alain Clark en Go Back To The Zoo vliegen door heel Nederland en treden op.

De helikopters vliegen in totaal naar veertien festivals. Clark treedt op in Zwolle, Assen, Groningen, Leeuwarden en Almere. Go Back to the Zoo staat in Rotterdam, Wageningen, Den Bosch, Amsterdam en Roermond op het podium.

Guus Meeuwis, die Vriend van de Vrijheid is, geeft zaterdag het startsein van de feestelijkheden in Breda. Daar ontsteekt demissionair premier Mark Rutte in zijn bijzijn het bevrijdingsvuur. Meeuwis verzorgt ook de afsluiting van Bevrijdingsdag in Amsterdam met een optreden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren