logo songteksten.net

Paul Simon wint Zweedse muziekprijs

(Novum) - Paul Simon is de winnaar van de Zweedse Polar Music Prize. De muziekveteraan wint de award, waar een bedrag van ruim 112 duizend euro aan verbonden is, vanwege zijn 'buitengewone prestaties in het maken van muziek'.

"Paul Simon heeft een bibliotheek aan nummers gemaakt waar ook volgende generaties wat aan hebben", licht de organisatie toe. Naast Simon krijgt ook cellist Yo-Yo Ma een award uitgereikt. "Yo-Yo Ma is het levende bewijs dat muziek een middel is om te communiceren en om passie en ervaring te delen."

De zanger en de cellist mogen de prijs, die sinds 1989 jaarlijks wordt uitgereikt, op 28 augustus in Stockholm in ontvangst nemen. De Zweedse koning Carl Gustaf reikt de twee awards dan uit. Eerdere winnaars van de muziekprijs zijn onder anderen Björk, Bob Dylan, Stevie Wonder en Paul McCartney.

Simon werd bekend van zijn samenwerking met Art Garfunkel. Samen scoorden ze hits als Mrs. Robinson en Bridge over Troubled Water. De 70-jarige zanger heeft als soloartiest elf studioalbums uitgebracht. Voor het 25-jarig jubileum van zijn plaat Graceland uit 1986 toert Simon door Europa en staat hij op 18 juli in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren