logo songteksten.net

Beastie Boy Mike D zag medebandlid als voorbeeld

(Novum) - Beastie Boys-rapper Mike D zag zijn vrijdag overleden medebandlid Adam Yauch als inspiratiebron. "Ik zag hem als een voorbeeld. De wereld heeft meer mensen zoals hij nodig", zegt de 46-jarige rapper op Facebook. Yauch, beter bekend als MCA, stierf op 47-jarige leeftijd aan kanker.

"Hij liet zien wat je met vastberadenheid, vertrouwen, bescheidenheid en humor kunt bereiken", gaat Mike D, die eigenlijk Michael Diamond heet, verder. De rapper is erg geraakt door de reacties op het overlijden van MCA. "Het is fijn om te zien dat Yauch alle liefde terugkrijgt die hij zelf in zijn leven heeft uitgedeeld. Dank jullie wel."

Yauch werd sinds 2009 behandeld aan speekselklierkanker. De behandelingen vertraagden de release van het laatste album van de groep, Hot Sauce Committee Part Two, dat in mei vorig jaar uitkwam. MCA was getrouwd en had een dochter.

Yauch richtte in 1979 de Beastie Boys op samen met Diamond en Adam Horowitz. De New Yorkse groep heeft zeven studioalbums uitgebracht en is bekend van hits als Fight for Your Right en Intergalactic.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren