logo songteksten.net

Beastie Boys dag voor dood bandlid aangeklaagd

(Novum) - De Beastie Boys zijn een dag voor het overlijden van bandlid Adam Yauch aangeklaagd. Platenmaatschappij Tuf America beweert dat de Amerikaanse hiphopgroep zonder toestemming samples heeft gebruikt van een van de artiesten van het label, schrijft entertainmentsite TMZ.

Tuf America sleepte Michael Diamond, Adam Horovitz en Adam Yauch donderdag voor de rechter. Volgens de platenmaatschappij heeft het hiphoptrio fragmenten gebruikt uit een nummer van de jarentachtigband Trouble Funk. Yauch, beter bekend als MCA, overleed vrijdag op 47-jarige leeftijd aan kanker.

De platenmaatschappij beweert dat de Beastie Boys op hun hit The New Style uit 1986 een drumbeat hebben gebruikt van Trouble Funks Drop the Bomb uit 1982. Het label beweert ook dat er rifjes van dat nummer terugkomen in de Beastie Boys-liedjes Car Thief en Hold It Now Hit It. Ook zouden de hiphoppers gebruik hebben gemaakt van Trouble Funks nummer Say What uit 1983.

Omdat de Beastie Boys de nummers opnieuw hebben uitgebracht en niet hebben betaald voor de samples, klaagt de platenmaatschappij de band nu aan. Volgens Tuf America zijn nooit royalty's betaald voor het gebruik van Trouble Funks nummers.

Yauch werd sinds 2009 behandeld aan speekselklierkanker. Hij was getrouwd met Dechen Wangdu, met wie hij een dochter kreeg. MCA richtte de Beastie Boys in 1979 op samen met Diamond en Horovitz. De New Yorkse groep bracht acht studioalbums uit en is bekend van hits als Fight for Your Right en Intergalactic.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren