logo songteksten.net

System of a Down nog niet bezig met nieuw album

(Novum) - De Amerikaanse rockband System of a Down werkt niet aan een nieuwe plaat. "We hebben daar nog geen plannen voor gemaakt", zegt zanger Serj Tankian tegen het Amerikaanse muziekblad Billboard.

Hoewel de band deze zomer wel met de metalband Deftones door de Verenigde Staten en Canada toert, ligt er nog geen nieuw materiaal op de planken. "We komen wel samen als de tijd rijp daarvoor is", gaat Tankian verder. "Wanneer het zover is, weet iedereen dat."

De Amerikaanse zanger van Armeense afkomst is wel bezig met andere projecten. Zijn derde soloplaat, Harakiri, komt in juli uit. Ook werkt Tankian aan drie andere albums en een film. "Ik heb een klassieke symfonie geschreven die ik Orca heb genoemd, naar de walvis. En ik ben bezig met een elektronisch project."

Tankian heeft ook een jazzplaat opgenomen. "Het heet Jazz-iz-Christ want ik wilde schoppen tegen de jazzpuristen en tegelijkertijd ook tegen religie", lacht de 44-jarige zanger. Tankian heeft het afgelopen jaar zijn werk gefilmd met een camera die aan zijn hoofd vastzat en wil die beelden als film uitbrengen.

System of a Down heeft vijf studioplaten uitgebracht. Het laatste album, Hypnotize, kwam uit in 2005. De rockband is bekend van hits als Chop Suey!, Hypnotize en Toxicity.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren