logo songteksten.net

Black Sabbath komt met een best of-cd

(Novum) - De Britse band Black Sabbath komt met een best of-cd. Het compilatiealbum Iron Man, dat 4 juni uitkomt, bevat veertien nummers, waaronder de hits Iron Man, War Pigs, Changes, Paranoid en Sabbath Bloody Sabbath. De metalband is ook bezig met een album met nieuwe nummers, schrijft het Britse muziektijdschrift NME.

Black Sabbath van Ozzy Osbourne treedt deze zomer twee keer op in Engeland en zal de rest van het jaar op wereldtoer gaan. Gitarist Tony Iommi zal wel deze zomer wel optreden in Engeland maar gaat niet mee op toer. De 64-jarige Iommi wordt momenteel behandeld aan lymfeklierkanker.

Tijdens de wereldtoer wordt frontman Osbourne vergezeld door basgitarist Geezer Butler en gitarist Zakk Wylde. Ook voormalig Guns N' Roses-gitarist Slash toert als speciale gast mee.

Of drummer Bill Ward zal meespelen tijdens de show is onbekend. Begin februari gaf de 64-jarige drummer aan dat hij niet blij was met het contract van het nieuwe album. Ward beweerde dat hij niet mee op toer zou gaan als er geen eerlijke overkomst zou worden bereikt. Later maakte Ward bekend dat hij toch graag zou meegaan en dat zijn advocaten in gesprek gaan over de onderhandeling van het contract.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren