logo songteksten.net

'Meer gedupeerden Peter Jan Rens'

(Novum) - Peter Jan Rens lijkt bij meerdere mensen schulden te hebben. Shownieuws bracht woensdag het verhaal van de 14-jarige gedupeerde Naomi Gael naar buiten, waarna meerdere mensen zich meldden bij het programma.

"Hij verzint verhalen, verklaart zich failliet", vertelt een van de gedupeerden aan Shownieuws. "Deze man moet gestopt worden. Hij maakt misbruik van zijn goede naam. Elke keer flikt hij het weer." Vechtsporter Ron Smoorenburg zegt 25 mensen te kennen die zijn opgelicht door Rens, onder wie hijzelf. Een aantal gedupeerden heeft zich verenigd en een advocaat ingeschakeld.

De 61-jarige Rens zegt verrast te zijn door de nieuwe beschuldigingen. "Wij waren eigenlijk alleen bezig met het Syrië-concert, maar nu heb ik alles wat betreft mijn vorige faillissement op mijn bordje liggen", zegt hij. "Alle mensen die geld van mij krijgen, melden zich." De presentator zegt 'aan het werk te zijn' om zijn schuldeisers te kunnen betalen.

Woensdag stelde zangeres Naomi Gael dat Rens ervandoor is gegaan met geld dat werd opgehaald met de Rode Kruis-actie Nederland Helpt Syrië. Het zou gaan om enkele duizenden euro's. Het is niet voor het eerst dat de presentator in verband wordt gebracht met financiële misstanden. In 2009 werd zijn bedrijf Kaktus Holding failliet verklaard.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren