logo songteksten.net

Artiesten boos op Radio 2

(Novum) - Radio 2 heeft zich de woede op de hals gehaald van diverse artiesten. Een groep bekende Nederlanders is boos, omdat de zender heeft besloten een aantal programma's over kunst en kleinkunst te schrappen.

Onder anderen Karin Bloemen, Sara Kroos en Herman van Veen hebben hun krachten gebundeld in 'het comité voor kleinkunst op twee'. De groep vormt een digitaal comité van aanbeveling voor toekomstige activiteiten op de radiozender. Ook Brigitte Kaandorp, Paul van Vliet en Sanne Wallis de Vries hebben zich aangesloten.

Radio 2 schrapt programma's als 'De Sandwich', 'Andermans Veren' en 'Volgspot'. Daarmee verdwijnt volgens de artiesten 'het belangrijkste podium van de Nederlandse kleinkunst'. Enkele programma's worden verschoven naar andere tijdstippen, maar ook daarover is ontevredenheid.

Het comité vraagt luisteraars en andere kleinkunstenaars een proteststem te laten horen. Herman Finkers, Martine Bijl en Angela Groothuizen en een aantal anderen gingen hen al voor. Radio 2 was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren