logo songteksten.net

Ilse DeLange gooide nieuw album weg na dood vader

(Novum) - Ilse DeLange is na het overlijden van haar vader opnieuw begonnen aan een album. De plaat waaraan DeLange tot vorig jaar werkte, en die volgens haar voor negentig procent af was, belandde in de prullenbak. "Het paste niet meer bij mij", vertelde Ilse maandag in de ochtendshow van Edwin Evers.

"Ik zat helemaal in een bepaalde flow met de producer waarmee ik werkte. We hadden een plaat gemaakt die heel uitbundig was", herinnert de zangeres zich. "Heel vet, ik vind het nog steeds echt te gek, maar het past na wat ik heb meegemaakt niet meer bij me."

DeLange schoof in november al haar werkzaamheden op de lange baan om tijd door te brengen met haar ernstig zieke vader. In januari stierf haar vader als gevolg van kanker. "Het is gek dat je ineens uit je flow wordt gehaald door zoiets ergs. Maar door die afstand kwam ik wel tot andere inzichten. Ik ga mijn album nu gewoon zelf produceren."

Ilse sluit niet uit dat ze ooit nog iets gaat doen met het afgedankte materiaal. "Ik vind het ook wel weer een uitdaging om te kijken wat ik daar nog mee kan doen. Als het niet voor mij is, is het misschien wel te gek voor iemand anders. Een paar liedjes ga ik misschien nog wel in een andere productie op de plaat zetten."

Ondanks de ingrijpende dood van haar vader is DeLange niet van plan een somber album te maken. "Het wordt geen droevige plaat", zegt de zangeres over de cd die in september moet verschijnen. "Ik wil liedjes schrijven over wat ik heb meegemaakt, maar voor de rest is het een heel vrolijk album."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren