logo songteksten.net

Adele bestverkochte Britse artiest wereldwijd

(Novum) - Adele is wereldwijd de bestverkochte Britse artiest. Haar cd 21 ging vorig jaar van alle Britse albums het meest over de toonbank. Van 21 werden achttien miljoen exemplaren verkocht, goed voor 1,6 procent van alle verkochte albums. Dat blijkt uit een lijst die muziekorganisatie British Phonographic Industry maandag heeft gepubliceerd.

De 24-jarige zangeres staat ook met haar debuutalbum in de lijst. Het in 2008 verschenen 19 is goed voor een derde plek. Coldplay completeert de top drie met het vorig jaar verschenen album Mylo Xyloto.

Ook de vorig jaar overleden zangeres Amy Winehouse is in de lijst te vinden. Zij staat met de plaat Lioness: Hidden Treasures op de vierde plaats. Mumford & Sons staat met zijn debuutalbum Sigh No More uit 2009 op de vijfde plaats.

De Britse premier David Cameron is trots op het succes dat de Britse artiesten internationaal hebben. "Britse muziek is over de hele wereld geliefd", zegt Cameron. "We mogen trots zijn op het enorme succes in de muziekindustrie."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren