logo songteksten.net

Elton John groet astronauten van ruimtestation

(Novum) - Elton John heeft een boodschap gestuurd naar de astronauten van het internationaal ruimtestation ISS. Naar aanleiding van de veertigste verjaardag van zijn nummer Rocket Man stak hij de astronauten, onder wie de Nederlander André Kuipers, een hart onder de riem. "Ik stuur ze mijn beste wensen."

"Rocket Man vertelt de jongensdroom van het reizen voorbij de sterren en dat je de aarde onder je ziet", zei de zanger tijdens een concert in Las Vegas. "Het is heel leuk om te zien dat echte astronauten het liedje goed vinden terwijl het over een fictieve ruimtevaarder gaat."

Ook André Kuipers heeft Rocket Man, dat in 1972 uitkwam, vaak gedraaid. "Het is een van de meest gedraaide nummers hier in het ISS", schrijft Kuipers op de website van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. "Het nummer is een inspiratie voor mensen die geïnteresseerd zijn in de ruimte en astronaut willen worden."

John vindt het erg leuk om te horen dat Rocket Man nog steeds wordt gedraaid in het ruimtestation. "Ik vind het geweldig dat het nummer op de playlist van het Internationale Ruimtestation staat." De 65-jarige zanger is de astronauten dankbaar. "Bedankt dat jullie mijn jongensdromen in leven houden."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren