logo songteksten.net

3JS voor Nederland naar Songfestival 2011

(Novum) - De 3JS gaan volgend jaar Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Dat heeft de Tros donderdag bekendgemaakt in het radioprogramma 'Gouden Uren'. De Volendamse heren reizen volgend jaar af naar Duitsland.

"De Tros heeft ons gevraagd en wij hadden het er de afgelopen jaren met z'n drieën wel eens over gehad. Wij hadden voor onszelf zoiets van: als we dat willen doen, dan wel met ons eigen liedje", legt zanger Jan Dulles uit. "Dat was voor de Tros geen probleem, dus dat gaan we gewoon doen."

Het publiek mag kiezen met welk nummer het trio Nederland gaat vertegenwoordigen. "We gaan vijf liedjes maken", vertelt Dulles. "Voor het eind van het jaar moeten die af zijn. Uiteindelijk laten we dan het Nederlandse publiek kiezen welk lied het gaat worden."

Door de winst van Lena met 'Satellite', afgelopen mei, vindt het Songfestival 2011 in Duitsland plaats. Zij zal dit jaar opnieuw haar land vertegenwoordigen. De halve finales staan gepland op 10 en 12 mei. De grote finale vindt plaats op 14 mei.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren