logo songteksten.net

Ramses en Queen-musical genomineerd in Vlaanderen

(Novum) - De Nederlandse musicals Ramses en We Will Rock You dingen mee naar prijzen in Vlaanderen. Ramses is vier keer genomineerd voor de Vlaamse Musicalprijzen, Queen-musical We Will Rock You sleepte drie nominaties in de wacht.

Ramses is onder meer genomineerd in de categorie beste musical. Daarvoor neemt het stuk over chansonnier Ramses Shaffy het op tegen de Vlaamse producties Fiddler on the Roof en Lelies. Ramses, dat wordt geproduceerd door Albert Verlinde Entertainment, is bovendien genomineerd in de categorieën beste regie en beste inhoudelijke prestatie.

Hoofdrolspelers Hans Hoes en Tom Janssen, die beiden de oude Ramses vertolken, moeten een nominatie delen. Beide heren zijn in de race voor het beeldje voor beste mannelijke hoofdrol.

In die categorie neemt Ramses het op tegen We Will Rock You. Tim Driesen, die in de Vlaamse versie de rol van Galileo vertolkt, kan ook de prijs voor beste mannelijke hoofdrol winnen. Ook de hoofdrolspelers van Fiddler on the Roof zijn in de race.

De Nederlandse actrice Marjolein Teepen is genomineerd in de categorie beste vrouwelijke hoofdrol. In We Will Rock You, van Joop van den Endes Stage Entertainment, nam ze de rol van Scaramouche voor haar rekening. We Will Rock You dingt ook mee naar de prijs voor beste ensemble.

De Vlaamse Musicalprijzen worden 18 juni uitgereikt in Gent. Vorig jaar viel Albert Verlinde ook al in de prijzen, de musical Toon werd toen uitgeroepen tot beste musical. Hoofdrolspeler Alex Klaassen kreeg de prijs voor beste mannelijke hoofdrol. Stage Entertainment sleepte eerder Vlaamse prijzen in de wacht voor Mamma Mia! en Sunset Boulevard.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren