logo songteksten.net

Alternatieve zebrafoto The Beatles geveild

(Novum) - Een zeldzame foto van The Beatles heeft dinsdag zestienduizend pond opgebracht. Het gaat om een alternatieve versie van de hoesfoto van het album Abbey Road uit 1969, waarop de vier Beatles een zebrapad oversteken. Verwacht werd een opbrengst van rond de negenduizend pond, schrijft de Britse krant The Guardian.

Op het geveilde plaatje lopen John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr en George Harrison net als op de oorspronkelijke foto over het beroemde zebrapad in Londen. Ze lopen echter wel in tegenovergestelde richting. Ook draagt McCartney sandalen, terwijl hij op de hoes op blote voeten loopt en is zijn sigaret verdwenen.

Het plaatje hoort bij een serie foto's van wijlen fotograaf Iain Macmillan. "Macmillan had tien minuten voor de fotoshoot en maakte zes foto's terwijl hij op een ladder stond", zei een woordvoerder van het veilinghuis eerder over de afbeelding.

Volgens de woordvoerder is het kiekje zo succesvol omdat het een simpele foto is. "De foto is een waar iconisch beeld uit de jaren zestig. Hij is simpel en veel mensen kunnen zichzelf erin herkennen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren