logo songteksten.net

The Voice-titelsong wint Amerikaanse tv-prijs

(Novum) - De titelsong van talentenjacht The Voice heeft een Amerikaanse televisieprijs gewonnen. De Nederlandse componist Martijn Schimmer mag de ASCAP Film and Television Music Award in de categorie Top Television Series binnenkort in ontvangst nemen, maakte Talpa donderdag bekend.

De componist krijgt de award 28 juni op een gala in Los Angeles overhandigd. Schimmer componeerde de muziek in opdracht van The Voice-producent Talpa. In de Verenigde Staten wordt de talentenjacht door NBC uitgezonden.

Het bedrijf van Schimmer, Schimmer Music Productions, was eerder verantwoordelijk voor de muziek van producties als Spangas en De Wereld Draait Door. De titelsong van The Voice is in meerdere landen te horen.

De ASCAP, American Society of Composers, Authors and Publishers, is een organisatie die zich richt op het beschermen van het auteursrecht op muzikale werken in de Verenigde Staten. De organisatie reikt jaarlijks prijzen uit voor verschillende muziekstijlen, waaronder film- en televisiemuziek.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren