logo songteksten.net

Maasland en Verbaan tekenen tegen bont op modeweek

(Novum) - Bridget Maasland en Georgina Verbaan roepen de directie van de Amsterdamse Fashion Week op om de modeweek bontvrij te houden. De twee ondertekenden samen met tientallen andere bekende Nederlanders en namen uit de modewereld een open brief aan de organisatie.

De open brief is een initiatief van dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren, modecollectief Fur Free Fashion en ontwerper Michael Barnaart van Bergen. De brief werd ondertekend door meer dan honderd mensen. Onder anderen de hoofdredactrices van Elle, Grazia en Marie Claire, ontwerpers Bas Kosters en Hans Ubbink en Tycho Gernandt en Anna Drijver zetten hun handtekening.

Volgens de initiatiefnemers wordt de Fashion Week steeds meer een plek waar duurzame mode wordt gestimuleerd. Het tonen van bont is volgens hen in strijd met dat streven. De briefschrijvers vinden dat bontvrije shows een logische keuze is voor innovatie, duurzaamheid en diervriendelijkheid.

De zeventiende editie van de Amsterdamse Fashion Week start 11 juli. Eerder werd bekend dat ontwerpster Marga Weimans haar kleding toont op de hoofdshow van de openingsavond. Het programma voor de rest van de vijf dagen wordt later bekendgemaakt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren