logo songteksten.net

Will.i.am heeft techniek nodig om zuiver te zingen

(Novum) - Will.i.am maakt bij het zingen gebruik van autotune. Dat hij gebruikmaakt van de computertechniek die stemmen vervormt en valse noten kan zuiveren, vertelt de zanger van Black Eyed Peas vrijdagavond in de Britse televisieshow Alan Carr: Chatty Man. Willi.a.m moest de afgelopen weken andere zangers beoordelen in de Britse versie van The Voice.

"Ik werk aan mijn zangkwaliteiten", verdedigt de 37-jarige Will.i.am zich. De software maakt volgens hem alles gemakkelijker. "Door de computer kan ik muziek maken, zelf zingen en hoef ik niet te wachten op andere zangers met wie ik samen een nummer opneem. De computer kan veel ideeƫn uitvoeren zodra ik ze bedenk. Daarom gebruik ik autotune."

Will.i.am - in Nederland bekend van hits als Where Is the Love?, Boom Boom Pow en I Gotta Feeling - is niet de enige zanger die gebruikmaakt van autotune. Het nummer Believe van Cher, uit 1998, was de eerste commerciƫle opname die de software gebruikte om valse noten te zuiveren.

Tegenwoordig is de techniek een trend in de muziekwereld. T-Pain blies de software nieuw leven in en gebruikte autotune om zijn liedjes een bepaalde klank te geven. Een iPhone-app, die je stem kan vervormen met autotune, is zelfs vernoemd naar de zanger.

Ook Snoop Doggs Sexual Eruption, Lollipop van Lil Wayne en Kanye Wests album 808s & Heartbreak gebruikten de techniek.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren