logo songteksten.net

Anouk plaatst 'contactadvertentie' op Pinkpop

(Novum) - Anouk greep Pinkpop aan om te speuren naar een nieuwe liefde. "Ik heb een man nodig", grapte de zangeres zaterdag naar de festivalgangers. "Doe er wat aan!", volgde voordat ze Down & Dirty, over de breuk met rapper Unorthadox, inzette.

Anouk had zin in haar optreden op Pinkpop, mogelijk een van de laatste grote optredens die de rockzangeres voorlopig geeft. Anouk zei in oktober dat ze minder op gaat treden om meer tijd in de studio door te brengen. Daarna kondigde ze echter nog verschillende optredens aan, waaronder haar show op Pinkpop.

Ook de festivalgangers genoten van Anouk, die verschillende gekkigheidjes uithaalde met de Pinkpoppers. Zo peuterde ze uitgebreid in haar neus en heette ze iedereen welkom bij 'vlucht Anouk', een grap over haar knalblauwe blouse. "Daar zijn de uitgangen, en hier is het drinken", zei de zangeres terwijl ze in haar borsten kneep.

Toch zorgde Anouk zaterdag niet voor het eerste feestje. Die eer viel ten deel aan het Britse Will and the People, dat als eerste in de festivaltent speelde. Op de opzwepende mix van ska, reggae en pop gingen al snel de voetjes van de vloer. Bij de grote hit Lion in the Morning Sun sprong het publiek tot ver buiten de tent.

Liefhebbers van het hardere werk kwamen pas tegen het eind van de middag aan hun trekken. Kyuss Lives! zorgde voor het eerste gitaargeweld. Ook zonder Josh Homme en Nick Oliveri, die na het uiteenvallen in Kyuss in 1995 in Queens of the Stone Age speelden, weten de rockers de festivalweide wakker te schudden.

Dat ging afsluiter The Cure minder goed af. De band, die na 26 jaar weer van de partij was op Pinkpop, kreeg aanvankelijk alleen de echte fans mee. Pas als na zo'n drie kwartier de wereldhit A Forest wordt ingezet, gaat ook de rest van het publiek mee.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren