logo songteksten.net

Springsteen mist wijlen Clemons niet op Pinkpop

(Novum) - Bruce Springsteen miste Clarence Clemons niet op Pinkpop. "Ik hoor hem in jullie", zei The Boss maandag tegen het festivalpubliek. Springsteen en zijn E Street Band sloten de 43e editie van Pinkpop af met een spetterend optreden.

"Missen we iemand?", vroeg Springsteen aan de Pinkpoppers nadat hij zijn band had voorgesteld. Het publiek riep Clarence, de vorig jaar overleden saxofonist die jaren onderdeel uitmaakte van de E Street Band. "Als jullie hier zijn, en als wij hier zijn, zijn zij hier ook", antwoordde The Boss. De E Street Band miste maandag ook Patti Scialfa, de echtgenote van Springsteen. "Ze is thuis bij de kinderen."

Springsteen pakte vriend en vijand in met zijn 2,5 uur durende concert. De zanger zocht meerdere malen zijn publiek op, maar ontdekte al snel dat de veiligheidsregels van Pinkpop ook voor The Boss gelden. Een poging tot crowdsurfen werd al snel afgebroken door een beveiliger, die de zanger aan een been weer richting podium trok.

Tijdens het nummer Waitin' on a Sunny Day pikte Springsteen een jonge fan uit het publiek. Het kereltje mocht meezingen, maar had hulp nodig met de tekst. Op aangeven van Springsteen riep hij 'come on E Street Band', waarmee ook de jonge zanger het publiek inpakte.

De festivalweide veranderde in een dansvloer bij nummers als Dancing in the Dark, Born in the USA en American Land. Mumford & Sons, die voor Springsteen op het hoofdpodium stonden, zongen mee op Hungry Heart. The Boss en zijn band sloten af met Tenth Avenue Freeze-out, waarmee ze eer betoonden aan Clemons door het nummer af te breken na de zin 'And the Big Man joined the band'. Clemons' bijnaam was The Big Man.

Niet alleen Mumford & Sons genoot backstage van Springsteen, ook Seasick Steve bleef plakken. De oude rocker amuseerde het publiek maandagmiddag met zijn zelfgebouwde gitaren en bluesrock. Een paar uur eerder stond de Nijmeegse rapper Gers Pardoel op het hoofdpodium, hij kreeg na zijn show een platina plaat voor zijn debuutplaat De Wereld is van Jou.

Chef'Special kreeg geen onderscheidingen, maar viel wel in de smaak bij de Pinkpoppers. De Haarlemse band wond de festivaltent vrijwel moeiteloos om zijn vingers met nummers als Birds en Biggest Monkey. "Wat zijn we blij dat we hier mogen staan en dat het tentje vol is", zei frontman Joshua Nolet.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren