logo songteksten.net

Folkzanger Doc Watson (89) overleden

(Novum/AP) - Arthel 'Doc' Watson is dinsdag op 89-jarige leeftijd overleden. De folkzanger stierf in een ziekenhuis in de Amerikaanse staat North Carolina. Watson belandde vorige week in het ziekenhuis nadat hij in zijn woning onderuit was gegaan.

Watson onderging een darmoperatie, waarna het iets beter met hem leek te gaan. In het weekeinde was de zanger volgens zijn woordvoerder nog goed aanspreekbaar. Desondanks bleef de toestand van Watson kritiek. Dinsdag blies hij zijn laatste adem uit, laat een ziekenhuiswoordvoerder weten.

De blinde Watson werd begin jaren zestig ontdekt, in 1964 zette hij zijn krabbel onder een platencontract. De 89-jarige artiest nam ruim zestig albums op, zeven platen waren goed voor Grammy Awards. Watson kreeg in 2004 zijn achtste gouden grammofoonplaat, een Grammy voor zijn gehele oeuvre.

Watson is bovendien oprichter van het muziekfeest Merlefest, dat elk jaar wordt georganiseerd in North Carolina. Hij riep het festival in het leven ter nagedachtenis aan zijn zoon Eddy Merle. Die kwam in 1985 om het leven bij een tractorongeluk.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren