logo songteksten.net

Ook Sean Connery afgeluisterd door boulevardkrant

(Novum) - Ook Sean Connery is slachtoffer geweest van de afluisterpraktijken van News of the World. De 81-jarige acteur heeft van de politie te horen gekregen dat zijn telefoon zo'n tien keer is gekraakt door de inmiddels gestopte Britse boulevardkrant. Het blad luisterde lange tijd telefoons van beroemdheden af, op zoek naar een scoop.

De politie lichte Connery in over de afluisterpraktijken nadat zijn naam werd aangetroffen in documenten van Glenn Mulcaire, een privédetective die werkte voor News of the World. Hij haalde er echter zijn schouders over op en wil ongestoord genieten van zijn pensioen. "Hij wil er helemaal niets mee te maken hebben", zegt Connery's goede vriend Murray Grigor tegen de Britse krant The Guardian. "Hij heeft het nu gewoon prima naar zijn zin en trekt zich er niets van aan."

Beroemheden als acteur Jude Law, voetballer Ashley Cole, rocker Pete Doherty en komiek Steve Coogan kregen een schadevergoeding omdat ook hun telefoon onrechtmatig werd afgeluisterd. Naar aanleiding van het afluisterschandaal werd een onderzoekscommissie ingesteld die de ethiek in de Britse media doorlicht.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren