logo songteksten.net

'Rechtszaal Clooney net een filmset'

(Novum) - 'Het leek wel een filmset', zei de Milanese rechter vrijdag na de hoorzitting met George Clooney. Hordes fans van de acteur waren in de rechtszaal aanwezig, waardoor alles meer weg had van een opnameset in Hollywood met schreeuwende menigtes dan van een geordend proces. Clooney kwam getuigen tegen drie Italianen die in 2008 hadden geprobeerd nepkleding en -juwelen met zijn naam erop te verkopen.

Volgens de rechter duurde het betoog van Clooney zo'n negentig minuten, 'net zo lang als een speelfilm'. Hierin legde de 49-jarige acteur middels een tolk onder meer uit dat de documenten van de mannen waarop zijn handtekening staat nep waren, en dat er met foto's waarop hij met twee van de mannen te zien was, was geknoeid.

In april 2008 klaagde Clooney de drie mannen aan nadat ze hadden geprobeerd een modeshow te organiseren waar kleding, juwelen en horloges met de naam van de acteur erop zouden worden verkocht. "Als iemand je kleding of horloges probeert aan te smeren onder mijn naam, koop ze dan niet", zei Clooney destijds.

Het is nog niet duidelijk wanneer de uitspraak van de rechter wordt verwacht.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren