logo songteksten.net

Opgesloten BN'ers halen bijna 120 duizend euro op

(Novum) - Een aantal BN'ers heeft afgelopen week 199.244 euro opgehaald voor Stop Kindermisbruik. Sterren als Jörgen Raymann, Manuëla Kemp en Kim Kötter lieten zich voor de actie Lock Me Up, Free a Girl om de beurt twaalf uur opsluiten in een hokje in een restaurant in Amsterdam.

Ook onder anderen actrices Kimberley Klaver, Jasmine Sendar, zangeres Hind en presentatrice Paulien Huizinga verbleven in de kleine ruimte om geld op te halen. Ook Arjan Erkel, die zelf in 2002 werd ontvoerd in de Russische deelrepubliek Dagestan, nam plaats in een hokje.

De opgesloten deelnemers hadden in de ruimte de beschikking over een mobiele telefoon en een laptop. Zo probeerden ze bij vrienden, kennissen en collega's sponsorbedragen los te krijgen.

Met de actie wordt aandacht gevraagd voor duizenden meisjes die in landen als India, Bangladesh, Thailand en Cambodja slachtoffer zijn van kinderprostitutie. Stop Kindermisbruik is in 2008 door Arjan Erkel en Yolanthe Sneijder-Cabau opgericht om kinderhandel en kinderprostitutie te stoppen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren