logo songteksten.net

Gary Barlow blij met hulp prins Charles

(Novum) - Gary Barlow was blij verrast met de hulp die hij kreeg van de Britse prins Charles bij het schrijven van een nummer voor koningin Elizabeth. Het resultaat is maandag te horen tijdens een concert ter ere van het diamanten jubileum van de vorstin.

"Ik ging bij hem langs om te vragen wat zijn moeder leuk vindt, en hij kwam aan met een stapel cd's uit zijn eigen collectie", vertelt Barlow, medeorganisator van het concert, aan de Britse krant Daily Telegraph. "Hij heeft geweldige muziek uit Kenia en Zuid-Afrika, meegenomen tijdens zijn vele reizen. Ik kende er niets van."

De 41-jarige muzikant besloot zichzelf te verdiepen in de muziek uit het Britse Gemenebest en bezocht onder meer Australiƫ, Jamaica en Kenia. Met het lied Sing, waarop in totaal 210 mensen te horen zijn, hoopt hij de essentie van alle landen weer te geven. "Kijk naar Jamaica. Als je het lied hoort, is dat niet per se representatief voor het land, maar je hoort er wel een vleugje Jamaica in terug."

Ook de koningin was tevreden met het resultaat. "We speelden het nummer voor haar en ze vond het fantastisch dat we mensen vanuit de hele wereld hadden verzameld."

Koningin Elizabeth besteeg zestig jaar geleden de Britse troon. Maandagavond treden artiesten als Tom Jones, Elton John en Cliff Richard voor haar op tijdens het Diamond Jubilee-concert bij Buckingham Palace.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren