logo songteksten.net

Ten Damme ziet uitdaging in Nederlandse nummers

(Novum) - Ellen ten Damme vindt het schrijven van Nederlandstalige nummers niet eenvoudig, "Nu is Nederlands juist mijn uitdaging. Ik vind Engelstalig te makkelijk", zegt de zangeres voor de camera van Novum Nieuws.

Sinds drie weken ligt haar vijfde plaat Het Regende Zon in de winkel. Het is het tweede Nederlandstalige album van de zangeres. Haar keuze voor het Nederlands was heel bewust. "Het klinkt in het Engels al snel lekker en het maakt niet zo veel uit waar het over gaat", licht Ten Damme toe.

Volgens Ten Damme vervallen Nederlandse nummers snel in clichés of 'hoempapamuziek'. "Of het gaat nergens over, of het is juist te intellectueel." Haar streven is popmuziek te maken met een goede tekst. "Enfin, het valt niet mee."

Ten Damme haalt inspiratie bijvoorbeeld uit momenten dat ze zich ellendig voelt. "Dat inspireert elke kunstenaar denk ik het meest", zegt de zangeres. "Iets wat je echt raakt, wat je echt iets doet."

De 44-jarige Ten Damme vindt een portie ellende zelfs goed voor een artiest. "Want als het hele leven alleen maar een 'happy sunshine beachlife' zou zijn, dat bestaat ten eerste niet. Maar het inspireert ook het minst. Helaas is dat zo."

Ook vindt de zangeres en actrice het belangrijk om nooit voorspelbaar te zijn. "Ik hou wel van verrassingen, iets mag niet voorspelbaar of saai zijn. Kunst mag niet saai zijn, zelfs een liedje niet."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren