logo songteksten.net

Familie laat bronzen beeld Amy Winehouse maken

(Novum) - De familie van Amy Winehouse wil een levensgroot bronzen beeld laten maken van de vorig jaar overleden zangeres. De ouders van Winehouse zijn aan het bekijken of het kunstwerk geplaatst kan worden in concertgebouw Roundhouse in de Londense wijk Camden.

Amy's vader Mitch Winehouse wilde oorspronkelijk een bank ter nagedachtenis aan zijn dochter laten plaatsen op Camden Square, het plein waaraan Amy woonde. "Maar daar moet heel erg veel voor geregeld worden", zegt hij tegen de lokale krant Camden New Journal.

De familie laat weten dat het 'goed voelt' om het beeld in Roundhouse te laten zetten. "We zijn net met elkaar in gesprek, dus het beeld komt er op z'n vroegst volgend jaar", zegt Jane, de stiefmoeder van de zangeres. "Voor iedereen die van Amy's muziek hield en die haar kende uit de buurt is het een heel bijzondere manier om haar te herdenken."

Het bronzen beeld van de zangeres, die stierf aan de gevolgen van alcoholmisbruik, moet op ware grootte worden gemaakt. De creatie komt op het eerste balkon, naast de bar. "We willen graag dat Amy over het balkon leunt en kijkt, of misschien wijst", zegt Mitch Winehouse.

De vader van Amy zette eind vorige maand het huis van Amy voor 2,7 miljoen pond te koop. "Er wordt gezegd dat ik dat voor het geld doe, maar dat is absoluut niet waar", aldus Mitch Winehouse. "Het onderhoud kost enorm veel. En er zit zo veel liefde in het huis dat het zonde zou zijn om het leeg te laten staan."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren