logo songteksten.net

Lauryn Hill: familie belangrijker dan belastingen

(Novum) - Lauryn Hill heeft toegegeven dat ze jarenlang opzettelijk geen belasting betaalde. De zangeres zegt dat dit noodzakelijk was, omdat ze zichzelf en haar gezin in veiligheid moest brengen. Hill trok zich daarom drie jaar terug uit de maatschappij.

"Ik moest me terugtrekken uit de maatschappij om de veiligheid en het welzijn van mij en mijn familie te garanderen", schrijft Hill, moeder van zes kinderen, in een lange verklaring.

Op haar Tumblr-pagina houdt de voormalige Fugees-zangeres een ellenlang betoog over de commercialisering van de muziekindustrie, haar vrijheid van meningsuiting die in gevaar is en manipulatie van de samenleving door 'een door media beschermd militair-industrieel complex'.

"Natuurlijk werden de gevaren op mijn pad niet geaccepteerd als grond voor uitstel voor het betalen van mijn belastingen", valt Hill de Amerikaanse belastingdienst aan.

De 37-jarige zangeres zegt dat ze altijd voornemens is geweest haar schuld af te lossen. "Ik heb niet bewust afgezien van mijn verantwoordelijkheden, maar heb mijn veiligheid, gezondheid en vrijheid en die van mijn familie op de eerste plaats gezet, boven alle andere materiƫle zorgen."

Hill werd vrijdag aangeklaagd wegens belastingontduiking. De vijfvoudig Grammy-winnares moet op 29 juni aan een rechter uitleggen waarom ze tussen 2005 en 2007 geen belasting betaalde. In die jaren verdiende de zangeres ruim 1,6 miljoen dollar.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren