logo songteksten.net

Bieberfans zetten kamp op in Mexico-Stad

(Novum/AP) - Honderden fans van Justin Bieber hebben zondag een tentenkamp opgezet in het centrum van Mexico-Stad. Aanhangers van het tieneridool, voornamelijk meisjes in de leeftijd van 10 tot 14 jaar, reisden honderden kilometers om maandagavond een gratis concert van Bieber bij te kunnen wonen.

Veel fans hebben zich uitgedost in paarse kleren, de lievelingskleur van Bieber. Het optreden van de Canadees trekt naar verwachting zo'n tweehonderdduizend toeschouwers. "Normaal gesproken zouden we ons druk maken om de veiligheid", zei de moeder van een van de Bieberfans. "Maar het lijkt erop dat de overheid genoeg maatregelen heeft genomen."

Volgens de autoriteiten zijn maandagavond zo'n vijfduizend agenten op de been om de orde te handhaven. Onlangs zorgden aanbidders van de zanger voor consternatie bij een gratis concert in Oslo. In de straten rond het podium ontstond een enorme chaos, waarna tientallen gewonden vielen.

"De meeste fans zijn meisjes, dus de meerderheid van de agenten bestaat uit vrouwen", zegt een woordvoerder. "En we zorgen ervoor dat de fans niet met z'n allen tegelijk naar het podium kunnen stormen."

Een gratis concert van Paul McCartney trok vorige maand 230 duizend toeschouwers naar Mexico-Stad, inclusief president Felipe Calderon. Of Calderon ook van de partij is bij Bieber, is niet bekend.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren