logo songteksten.net

Belastingdienst zit ook achter Lil Wayne aan

(Novum) - Lil Wayne is voorlopig nog niet uit de problemen. De rapper, die momenteel een celstraf van een jaar uitzit, heeft ook de belastingdienst aan zijn broek. Als Lil Wayne uit de cel komt, krijgt hij een rekening van 1,13 miljoen dollar gepresenteerd. Dat blijkt volgens de Amerikaanse krant The Detroit Free Press uit rechtbankdocumenten.

Lil Wayne zou in 2004, 2005 en 2007 geen of te weinig belasting hebben betaald. Over een rekening uit 2008 van 977 duizend dollar bereikte hij eerder een overeenstemming met de belastingdienst. De Amerikaanse belastingdienst IRS is nu naar de rechter gestapt. Die heeft Lil Wayne bevolen zijn betalingsachterstand weg te werken.

De rapper zit voorlopig nog achter tralies. In maart is Lil Wayne veroordeeld tot een celstraf van een jaar vanwege illegaal wapenbezit. Schrale troost voor de 27-jarige rapper is dat hij niet de enige ster is die de hete adem van de IRS in zijn nek voelt. Ook collega-rapper Method Man en acteur Nicolas Cage betaalden te weinig belasting.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren