logo songteksten.net

Hologrammen Jimi Hendrix en Jim Morrison in de maak

(Novum) - Muzieklegendes Jimi Hendrix en Jim Morrison worden mogelijk door middel van hologrammen weer tot leven gewekt. Er zijn gesprekken gaande over de ontwikkeling van een digitale versie van de overleden gitarist en de frontman van The Doors.

Jeff Jampol, die de nalatenschap van onder anderen Jim Morrison vertegenwoordigt, hoopt dat een 3D-creatie in de toekomst over een podium kan lopen. "Ik hoop dat Jim Morrison dan echt naar je toe kan lopen", zegt hij tegen het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard.

"Dat hij je aankijkt, speciaal voor jou zingt en dan weer wegloopt", zegt Jampol over de zanger van The Doors, die in 1971 op 27-jarige leeftijd overleed. Het optreden van het hologram wordt mogelijk gehouden in een gebouw of tent, waar onder meer lasers, licht, geluid en tv-schermen worden ingezet om een concert van The Doors na te bootsen.

Janie Hendrix, de zus van de gitarist die in 1970 op 27-jarige leeftijd stierf, werkt samen met het bedrijf Musion Systems om een virtuele versie van Jimi te creëren. "Het gaat er ons vooral om dat Jimi authentiek en echt blijft. Daar bestaan geen regels voor."

2Pac was de eerste artiest die na zijn dood digitaal op de bühne werd geprojecteerd. Hij stond in april samen met Dr. Dre en Snoop Dogg op het podium van het Amerikaanse muziekfestival Coachella. Ook wordt momenteel gewerkt aan hologrammen van Elvis Presley en Marilyn Monroe.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren