logo songteksten.net

Willemijn Verkaik vestigt record als groene heks

(Novum) - Willemijn Verkaik speelt volgende week voor de duizendste keer voor heks. De Nederlandse musicalactrice, die de rol van de groene heks Elphaba in Wicked vertolkt, vestigt daarmee een record. Ze is de eerste actrice in Europa die de rol zo vaak heeft gespeeld, maakte Joop van den Ende Theaterproducties donderdag bekend.

"Het is echt ongelooflijk dat ik nu al mijn duizendste voorstelling speel", reageert Verkaik, die het record donderdag vestigt. "De tijd is snel gegaan. Het is en blijft voor mij echt een droomrol waarin je als actrice en zangeres steeds wordt uitgedaagd."

Verkaik is sinds november in de Nederlandse versie van Wicked te zien als Elphaba. Daarvoor speelde de 36-jarige actrice in Duitsland voor heks. Fans van de musical riepen Verkaik onlangs uit tot Wicked Personality 2011 en tijdens de Musicalworld Awards ging de Nederlandse met de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol naar huis.

Wicked, met naast Verkaik ook Jim Bakkum en Chantal Janzen, is ook in Nederland een succes. De musical is al verschillende keren verlengd en is tot eind oktober in het Scheveningse Circustheater te zien. Voor de musical zijn al ruim een half miljoen kaarten verkocht.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren