logo songteksten.net

EO-presentator Herman Wegter wil politiek in

(Novum) - Herman Wegter gaat een poging wagen om politicus te worden. De EO-presentator hoopt na de komende verkiezingen van 12 september voor de ChristenUnie plaats te nemen in de Tweede Kamer. "Toen laatst het Catshuisoverleg mislukte dacht ik, dit is een mooi moment om in actie te komen."

De 34-jarige Wegter ziet het als een missie om anderen te helpen. "Ik heb in twaalf jaar tijd honderden mensen geïnterviewd", zegt hij vrijdag in het AD. "Ik wil deze mensen nu eens helpen en er is maar één plek waar je dat kan doen."

Wegter heeft naar eigen zeggen een 'sterk rechtvaardigheidsgevoel'. "Ik snap dat mensen zich afvragen wat die EO-jongen nou moet in Den Haag. Ik heb nu een droombaan in Hilversum, waarvoor ik veel mensen ontmoet, reis en alle uithoeken van de wereld zie." Toch is dat voor Wegter niet genoeg. "Ik wil iets veranderen. Noem me maar een pragmatische wereldverbeteraar."

Wegter, die drie dochters heeft, kan rekenen op de steun van zijn vrouw Nicolien. "Wat geweldig is", aldus de presentator. "En ook de EO ondersteunt mij in mijn missie als gelovig individu. Als ik uiteindelijk niet in de Kamer beland, blijf ik daar welkom."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren