logo songteksten.net

Afscheid Scorpions niet definitief

(Novum) - De Scorpions beweren dat zij in de toekomst nog wel eens gaan optreden. Hoewel de Duitse rockgroep bezig is met zijn wereldwijde afscheidstournee, is het niet de laatste keer dat de band een show geeft. "De Scorpions gaan niet uit elkaar", onthult de 56-jarige gitarist Matthias Jabs aan de Amerikaanse krant The Arizona Republic.

Het intensieve toeren laten de Scorpions achter zich vanwege hun leeftijd. De band, opgericht in 1965, bestaat uit leden met de leeftijd van 45 tot 64 jaar. "Niemand heeft gezegd dat we nooit meer op het podium staan. Misschien geven we een enkele show ergens in de wereld. Als iemand ons heel graag wil zien, waarom niet?"

Volgens de gitarist bestaat er een kans dat de bandleden zich gaan vervelen als zij eenmaal thuis zitten. "Dan bellen we elkaar op en spreken we af om een paar optredens te geven." De band, onder meer bekend van hits als Send Me an Angel en Wind of Change, is benaderd om het WK voetbal in 2014 te openen. "We hebben het nog niet bevestigd, maar zulke kansen laten we niet liggen."

De Scorpions brengen in de toekomst nog wat materiaal uit. "We hebben heel veel filmmateriaal. Dat gaan we waarschijnlijk uitbrengen in een dvd-box." Ook komen de rockers met nieuwe liedjes. "De eerste drie maanden van dit jaar hebben we gewerkt aan nummers die we in de jaren tachtig en negentig nooit hebben afgemaakt. Het zijn heel sterke nummers, maar we hebben ze nooit afgekregen. Vooral de teksten ontbreken."

De rockgroep begon twee jaar geleden aan een wereldwijde afscheidstournee, omdat zo iedereen de kans heeft om de Duitse rockers nog eens te zien. "We willen dat de fans ons herinneren als sportief, fit en druk op het podium." De band kan dit niet garanderen voor de toekomst.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren