logo songteksten.net

Phil Collins bewondert jarige Paul McCartney

(Novum) - Phil Collins voelt zich door Paul McCartney schuldig dat hij nog nauwelijks muziek maakt. "Elke keer als ik zeg dat ik gestopt ben, denk ik: hij gaat nog steeds door", vertelt Collins over de Brit, die maandag zijn zeventigste verjaardag viert.

De 61-jarige zanger en drummer zegt nog steeds niet te kunnen geloven dat hij als klein kind werd gevraagd voor een rolletje in de Beatles-film A Hard Day's Night. Inmiddels is Collins al jaren bevriend met McCartney. "Ik bewonder hem om het feit dat hij nog steeds doorgaat", zegt Collins tegen ABC News Radio. "Gefeliciteerd Paul."

Paul Weller bracht maandag ter gelegenheid van McCartney's verjaardag een cover uit van Birthday, een lied van The Beatles uit 1968. De zanger van The Jam zei iets te willen doen voor McCartney omdat die zo'n 'immense en voortdurende' inspiratie voor hem vormt. "Dankzij hem en zijn drie vrienden ben ik gitaar gaan spelen", zegt hij op zijn website. De opbrengst van Birthday, dat alleen maandag kan worden gedownload, gaat naar War Child.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren