logo songteksten.net

Nicki Minaj wil woontips van Nederlandse fans

(Novum) - Nicki Minaj heeft het naar haar zin op het Nederlandse podium. De Amerikaanse artiest vroeg tijdens haar optreden maandagavond in de Heineken Music Hall aan het publiek waar ze in Amsterdam het best kon wonen. "Ik ga hier nooit meer weg", aldus de hiphopper die eerder dit jaar het album Pink Friday: Roman Reloaded uitbracht.

De 29-jarige Minaj trapte het concert in het uitverkochte HMH af met Roman's Revenge van haar debuutalbum Pink Friday. De in Trinidad geboren hiphopper met een voorliefde voor een barbie-uiterlijk knalde verder met nummers als Did It On'em, Beez in the Trap en Stupid Hoe.

Minaj begon haar show in knalroze hotpants en hield het tempo in haar show hoog. Ze werd begeleid door vier dansers en twee danseressen voor een eenvoudig decor van videoschermen. De rapper verkleedt zich graag en verdween ook tijdens het concert in Amsterdam een paar keer achter de coulissen, waarbij een dj de stemming erin hield.

Halverwege laste ze een rustig moment in met nummers als Save Me en Marilyn Monroe. Daarna kreeg het voornamelijk vrouwelijke publiek een aantal nummers te horen van mixtapes die Minaj voor haar debuutalbum uit 2010 uitbracht.

De in New York opgegroeide artiest zei onder de indruk te zijn van de muziekkennis van haar Nederlandse fans. "Deze nummers speel ik normaal niet in Europa." Ze plukte een enthousiaste fan uit het publiek die graag het nummer Itty Bitty Piggy wilde horen en liet haar fan de ruimte om mee te spelen.

Na afloop kwam Minaj, inmiddels in een ochtendjas gehuld, nog even terug om haar fans gedag te zeggen. "Ik toer al vijf jaar en zo'n publiek heb ik nog nooit meegemaakt", twitterde Minaj achteraf. Op 15 oktober geeft ze weer een concert in Nederland, maar dan in het grotere Ziggo Dome.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren