logo songteksten.net

Microsoft komt met rivaal voor iPad

(Novum) - Softwaregigant Microsoft heeft een eigen tablet aangekondigd om de concurrentie aan te gaan met de iPad van Apple. De tablet komt in twee versies op de markt. De Windows RT Surface is de lichtgewicht en de Windows 8 Pro Surface is de krachtigere versie. Dat heeft Microsoft maandagnacht bekendgemaakt tijdens een presentatie in Los Angeles.

Opmerkelijk is dat de tablets een toetsenbord hebben. Dat zit verwerkt in de kaft, die normaliter dient ter bescherming van een scherm. Consumenten kunnen kiezen uit een dunne versie van drie millimeter of een dikkere, met voelbare toetsen, van vijf millimeter.

De tablets verschillen van elkaar wat werk- en opslaggeheugen betreft. Alle versies van de Surface-tablets beschikken over een HD-scherm met een diameter van bijna 27 centimeter en zijn daarmee ongeveer anderhalve centimeter groter dan de iPad. Daarnaast beschikken de tablets over standaardaansluitingen, waaronder HDMI en USB.

Wat de tablets moeten kosten is nog niet bekendgemaakt. Ook is niet bekend wanneer de Surface-tablets op de markt moeten verschijnen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren