logo songteksten.net

Pendulum gooit bijltje erbij neer

(Novum) - Pendulum stopt na tien jaar met muziek maken. De Australische dancerockers brachten drie studioalbums uit, waarvan het laatste, Immersion, in 2010 verscheen. Vorige zomer speelde Pendulum nog op zo'n dertig festivals in Europa.

"Er komen geen liveshows meer van Pendulum", twittert Rob Swire, een van de oprichters. "Momenteel zijn er geen plannen voor een nieuw album in 2013." Swire toert momenteel met Knife Party, waarin hij een duo vormt met Gareth McGrillen. McGrillen is ook een van de medeoprichters van Pendulum.

In een interview met het Australische radiostation Triple J gaf Swire onlangs al aan dat het einde van Pendulum nabij was. "Het gaat zo goed met Knife Party dat we geen zin hebben om terug te gaan naar de basisschool", verwees hij naar Pendulum. "Tegen het eind hadden we bij Pendulum het idee dat we het deden omdat het moest en dat is nooit goed als je muziek maakt."

Het lijkt erop dat de naam Pendulum wel blijft bestaan. Volgens muziekblad NME blijven bandleden Paul Harding en Ben Mount dj-sets spelen als Pendulum.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren